Misstag när man bygger sitt släktträd.

Denna artikel är översatt från GenealogyInTime Magazine

På GenealogyInTime Magazine , märker vi människor fortsätta att göra samma misstag när man bygger sitt släktträd. Så vi bestämde oss för att sätta ihop en artikel som petar gyckel på hur inte att bygga ett släktträd. Gör vårt test och se om du kan känna igen alla de subtila och inte så subtila misstag. Vill du upptäcka din familj rötter, men har inte tillräckligt med tid eller resurser för att tillbringa månader eller år att spåra dina förfäder? Vem gör det? Använd vår koncis 15-punktsplan som anges nedan, och vi garanterar att du kommer att ha ett stort släktträd byggt på nolltid. Ärlig. Varning: Använd inte detta råd. Den färdiga släktträd kanske inte är din egen. Det kan innehålla fel. Innehållet kanske inte lämpar sig för presentation till små barn eller någon med lite sunt förnuft. När du är osäker, kontakta en kvalificerad släktforskare. Här är hur man ska gå om att bygga ett släktträd: .

1 Glöm din familj - Bry dig inte om att prata med dina släktingar. Det tar för mycket tid att spåra dem alla. Dessutom, de flesta av dem inte kommer att vara till hjälp. Det är inte som dina anhöriga kände era förfäder. .

2 Hoppa på internet - Är det inte uppenbart? Internet är framtiden. Allt är på internet, inklusive information om dina förfäder. Du måste bara veta var du ska leta. Låt Internet gör det hårda arbetet för dig. Varför slösa din dyrbara tid peta runt dammiga gamla arkiv. Det kommer bara få dig att nysa ändå. "Framtiden är här. Det är bara inte stor spridning ännu. "- William Gibson .

3 Lita på Internet - Om det är på internet, måste det vara sant. Ta Wikipedia. Allt på Wikipedia är sant. Jo, detsamma kan sägas om släktforskningsregister. Varför skulle någon göra en släktforskning rekord? .

4 du är släkt med människor som har samma familjenamn - Personer med samma efternamn är relaterade till dig. Visste du att? Alla i familjen har samma efternamn rätt? Därför måste alla med samma efternamn vara i din familj. Det är bara att ta ditt släktträd tillräckligt tillbaka långt för att inse det. "Min mamma älskade barn - hon skulle ha gett vad som helst, om jag hade varit en." - Groucho Marx .

5 Du har Royalty i din familj - De flesta människor kan spåra sin familj tillbaka till Europa. Alla vet att Europa en gång styrdes av kungar och drottningar. Kungliga familjer alltid producerat massor av avkomma. Din familj måste också producerat massor av avkomma eller annat du inte skulle vara här i dag. Därför måste du härstamma från kungligheter.

6. Alla gör Släktforskning - behöver vi säga det? Även Santa Clause gör släktforskning, som ni kan se från den korta videon nedan.

7 Släktträd kan gå tillbaka 1000 år - Kommer från kungligheter, kan du spåra ditt släktträd tillbaka åtminstone 1000 år. Hur? Alla vet att kungliga familjerna höll bra skivor och konstruerade arbetade släktträd. När du etablera din kunga anslutning, kan du använda den kungliga släktträd för att gå tillbaka flera hundra år. "Låt det inte sluta så här. Säg att jag sa något "-. Pancho Villa -

. 8 - Alla familjer har en vapensköld. Se till att du tar tag i din och visa det tydligt på framsidan av ditt släktträd bok. Detta kommer att lägga till en känsla av betydelse och autenticitet till din episka lunta.

. 9 Citat behövs inte - Vem har tid att skapa avancerade citeringar för varje ny bit information om dina förfäder? Allt är på internet. Enkelt bokmärke dina källor och gå vidare.

"Lättja är inget annat än en vana att vila innan du blir trött." - Jules Renard

. 10 Ignorera mindre saker som Ling - Det fina med att ha alla släktforskningsregister på internet är att någon har tagit sig tid och ansträngning för att transkribera originalhandlingar. Du behöver inte spendera din tid på att försöka läsa och tolka dem. Du kan lita på de människor som gör transkriptionen för att göra ett bra jobb. De är experter inom sitt område. När allt, det är inte som det största släktforskningsföretaget i världen på en gång hade många av deras skivor transkriberade i Kina, där engelska inte är deras modersmål. Och rekorden var skrivna för hand i ett skript som ofta är svår att läsa. Även för en engelska som modersmål. Inte ett problem. BRY DIG INTE OM DET. Dessutom, folk vet hur man stavar och det finns något sådant som ovanliga namn.

. 11 Fyll i Blanks - Luckor uppstår ofta när man bygger släktträd. BRY DIG INTE OM DET. Det händer. Det viktiga är att se till att det inte sakta ner dig. När du har ett tomt utrymme i ditt släktträd, ta en kvalificerad gissning, fyll i den och gå vidare. Din intuition är troligen korrekt.

"Först får du fakta och sedan förvränga dem ändå du vill." - Mark Twain

. 12 Datum Är Fluid - Dina förfäder, tyvärr var inte särskilt bra på att skriva ner datum. Som vilket år de föddes. Ofta gissade. Detta kan ibland leda till ovanliga datum kombinationer. Till exempel barn som är födda före sina föräldrar. Oroa dig inte för den här typen av mindre detalj.

. 13 Fakta Kontroll behövs inte - behöver vi säga det? Ett totalt slöseri med tid. Alla släktforskningsregister finns på internet och alla poster transkriberas av experter. Så varför bry sig om att kontrollera fakta? Vad förväntar du dig att finna? Fel?

"Det är inte så att jag är rädd för att dö, jag vill bara inte vara där när det händer." - Woody Allen

. 14 Kopiera och Klistra in är din vän - Släktforskning är en populär hobby som många miljoner människor redan har satt sitt släktträd på Internet. Någon avlägsen släkting till er kanske redan har gjort en del av ditt släktträd. Gå och leta efter den. Du kan skapa din egen släktträd genom att kopiera och klistra grenar av andra familjeträd som du hittar på internet. Vad kan vara enklare? Och förresten, inte bry kredite dina källor.

. 15 Det tar bara en helg - Om du tillbringar mer än en helg att bygga ditt släktträd då du gör något fel. GenealogyInTime Magazine har även satt ihop en enkel video att visa dig hur du bygger ditt släktträd på en helg. Titta på den och se hur mycket du kan lära dig.

29 mar 2014